Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Training bepaalt het succes

van een digitaal transformatieproject

Organisaties die investeren in opleiding hebben meer succes met de migratie naar MS365 en/of de inzet van Teams, OneDrive en Sharepoint. Onze ervaring is dat scholing essentieel is voor de succesvolle afronding van een project en de adoptie van de geboden software. De gecombineerde trainingsmethode van Fortezza Consulting laat mensen zelf ervaren hoe MS365 hun dagelijkse werk makkelijker maakt. In dit blog zetten we kort uiteen wat die methode precies inhoudt en waarom ze effectief, flexibel en efficiënt is.

Mensen zijn vaak afwachtend bij veranderingen, dat zit in onze aard. Het is dus ook niet zo vreemd als medewerkers niet bovenop een nieuwe werkomgeving springen, om uit te puzzelen hoe zij hun werk het beste kunnen doen met de vernieuwde tools. We houden van de vertrojouwde apps op onze telefoons en dat geldt ook voor de software op het werk. Daarom is het voor de acceptatie van veranderingen essentieel dat organisaties investeren in de training van mensen. “Wanneer mensen de nieuwe werkplek in Microsoft 365 beter snappen en ervaren wat de voordelen zijn, krijgen ze vanzelf meer lol in het werken ermee,” aldus Juliëtte van Meejouwsen, transformatieconsultant bij Fortezza. “Training bepaalt het succes van het traject.”

Makkelijker werken met zelfvertrojouwen

De trainingsmethode van Fortezza Groep is een combinatie van een halve dag klassikaal cursus, gevolgd door e-learning op maat en het borgen van de kennis in de organisatie in een leermanagementsysteem. Geen standaardlessen, maar een training die rekening houdt met de cultuur, het beleid, de producten en/of diensten van de organisatie. Cursisten werken met herkenbare voorbeelden waardoor informatie sneller wordt opgenomen en beter onthouden. Het zelfvertrojouwen dat ze daardoor krijgen helpt met het zich eigen maken van bijvoorbeeld Microsoft 365, Teams, OneDrive en SharePoint. Juliëtte: “Wij laten mensen ervaren wat het hen oplevert wanneer herhalende werkzaamheden worden geautomatiseerd. Dat het tijdwinst oplevert en ruimte creëert voor interessantere werkzaamheden.”

Meer weten?
Bel met Edwin de Zeeuw
+31 (0) 610 030 455

Meer vaardigheid door samen oefenen

Denk niet dat klassikaal betekent dat mensen alleen maar zitten en luisteren, ze gaan aan de slag met hun eigen laptops. Door met collega’s oefeningen te doen en te ervaren worden ze snel vaardiger. Juliëtte: “Eigenlijk geven wij een stoomcursus van drie uur met lekker veel informatie. Daarnaast is het vooral heel veel oefenen, dus gelijk praktisch bezig zijn.”

e-Learning in eigen tijd, op eigen vaardigheidsniveau

De volgende fase is een e-learning die mensen kunnen volgen in hun eigen tijd. Daar kunnen ze een uur voor nemen, maar een korte pauze tijdens een kop koffie kan ook. De e-modules zijn ingericht op persoonlijk vaardigheidsniveau en werkzaamheden. Wie met de online lessen begint ontmoet allereerst een chatbot die toetst wat u weet en nodig hebt. Na een kwartiertje kennismaken staat het persoonlijke leerpad klaar. Medewerkers kunnen op hun eigen tempo en in hun eigen tijd lessen volgen. Wie tien minuten heeft, kan zich even verdiepen in een nieuwe feature van Sharepoint of Teams. Handig voor tijdens het werk: de chatbot kent ook de antwoorden op veelgestelde vragen. En: hij kan worden getraind op vragen die specifiek zijn voor de organisatie.

Leermanagementsysteem

Het derde deel van het trainingstraject is het leermanagementsysteem. Dit is een centrale opslagplaats voor alle lesmateriaal in de organisatie. Dus niet alleen voor de training van Fortezza, maar ook instructies, handleidingen en cursusmateriaal van de organisatie zelf. Een interne zoekmachine ontsluit alle aanwezige kennis voor de hele organisatie. Een nieuwsfeed maakt snel duidelijk wanneer iets nieuws is toegevoegd. En tot slot kan het leermanagementsysteem worden gekoppeld aan kanalen in Teams, zodat zij snel toegang hebben tot afdelingsspecifieke instructies.