Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Kwaliteitsmanagement

als versneller van jouw bedrijfsgroei

Als onderdeel van ons Continuous Improvement Program creëren en implementeren wij bedrijfsmanagementsystemen die elke dag bijdragen aan de groei van organisaties. Want een bedrijfsmanagementsysteem hoort veel meer te zijn dan enkel een ISO-papiertje aan de muur.

ISO, oftewel International Standardization Organization, is een internationale organisatie die normen ontwikkelt en beheert voor bedrijven wereldwijd. Het zet een bepaalde standaard neer voor bedrijven, en verzekert dat hun producten en services voldoen aan de normen van de sector.

Onder ISO vallen duizenden standaarden, elk met een eigen nummer. De meest bekende is ISO 9001 — de internationale norm voor bedrijfsmanagementsystemen.

Meer weten?
Bel met Edwin de Zeeuw
+31 (0) 610 030 455

Wat is een bedrijfsmanagementsysteem?

Een bedrijfsmanagementsysteem is een systeem waarin processen, procedures, rollen en verantwoordelijkheden zijn vastgelegd voor het waarborgen en verbeteren van de gehele bedrijfsvoering. Het stelt organisaties in staat om bedrijfsprocessen te beheersen en te optimaliseren, en om aan de eisen van klanten en regelgevende instanties te voldoen.

Een goed bedrijfsmanagementsysteem zorgt ervoor dat jouw organisatie altijd voldoet aan de nieuwste normen en voorschriften en kan — indien het op de juiste manier wordt toegepast — jouw bedrijfsgroei aanzienlijk versnellen.

Een aantal voordelen van een bedrijfsmanagementsysteem:

  • Gerichter in kaart brengen, controleren en verbeteren van bedrijfsprocessen.
  • Het verhoogt de efficiëntie door een beter gebruik van tijd en middelen.
  • Een verhoogde klanttevredenheid door meer inzicht in fouten en klachten.
  • Het creëert een bedrijfscultuur waarin continu gezocht wordt naar manieren om te optimaliseren en te groeien als bedrijf.
  • Datagedreven werken en besluitvorming op basis van feiten.

Ondanks dat veel bedrijven over een bedrijfsmanagementsysteem beschikken, zie je maar zelden dat het écht verweven is met het DNA van een organisatie. Veel bedrijven beschikken weliswaar over duidelijke procedures, werkinstructies en een ISO-certificaat, maar doordat het vaak geïsoleerd is van de dagelijkse bedrijfsvoering wordt het niet op een consequente en doeltreffende manier door medewerkers gebruikt. Hierdoor komt kwaliteitsmanagement binnen veel organisaties niet van de grond. Dan kunt u wel een ISO-certificaat hebben, maar dat is het vooral leuk voor de buitenwereld, en draagt totaal niet bij aan de groei van jouw bedrijf.

Het bedrijfsmanagementsysteem van Fortezza Groep

Fortezza Groep ontwikkelt bedrijfsmanagementsystemen met behulp van Microsoft SharePoint. Dit doen wij door MS365 zo in te richten dat het de bedrijfsvoering digitaal ondersteunt. Door een bedrijfsmanagementsysteem te koppelen aan de software waar de hele organisatie dagelijks mee werkt, creëert u een efficiëntere manier van werken, treden er minder fouten op en zorgt u ervoor dat informatie altijd voor de juiste personen op de juiste momenten beschikbaar is. Gebruikers hebben altijd toegang tot de meest recente versie van documenten en kunnen te allen tijde wijzigingsvoorstellen geven. Zo zorgt u er voor dat informatie, kennis en processen altijd up-to-date zijn.

Van mailen naar delen

In SharePoint kunnen bedrijfsinformatie en -processen op een overzichtelijke en gecentraliseerde manier worden vastgelegd, beheerd en beveiligd. Informatie die normaal via de mail wordt gecommuniceerd of verspreid is over talloze documentjes, digitaliseren en automatiseren wij met behulp van MS365. Dankzij een sterke zoekfunctie hebben medewerkers vervolgens direct toegang tot de benodigde informatie en kunnen ze meteen aan de slag. En door het toekennen van rechten en rollen hebben ze enkel toegang tot de info die relevant is voor hun functie.

Naast informatie op basis van de rol is het mogelijk om een uitgebreide feedbackfunctie te integreren in het bedrijfsmanagementsysteem. Zo kunnen werknemers te allen tijde en op organische wijze feedback geven die vervolgens direct bij de juiste persoon terechtkomt. Zodoende creëert u een toegankelijke feedbackcultuur binnen de organisatie die continu bijdraagt aan de bedrijfsgroei en ervoor zorgt dat werknemers zich meer betrokken zullen voelen.

Open en flexibel

Wij creëren en implementerenopen systemen — flexibel in te richten en eenvoudig in gebruik. Aan de hand van best practices en vraagstukken met betrekking tot de cultuur en het DNA van de organisatie, richten we het bedrijfsmanagementsysteem zo in dat het voldoet aan de gewenste ISO-norm, maar ook is afgestemd op de wensen, behoeften en processen van het bedrijf.